Leave a comment


Please feel free to leave a comment below.

17 thoughts on “Leave a comment

 1. Patricia Doornaert

  Beste Monique,
  Echt mooi en relevant werk, en een goed/leuk idee om je boekje digitaal te verspreiden. Ik hoop dat je veel navolging zal krijgen. Heel veel plezier en succes op 5-12. Ik vermoed dat de Sint ook in jouw schoen een mooi cadeau achterlaat,
  vele groeten van Patricia Doornaert

  Reply
 2. Luc Dewit

  Beste Monique,

  Indrukwekkend proefschrift over een moeilijk onderwerp. Adrian zou ervan genoten hebben en terecht trots zijn op het resultaat. Vooral het werk over de miR’s vind ik boeiend. Kan helaas niet bij de verdediging zijn, maar kom wel naar het feest.

  Groetjes,

  Luc.

  Reply
 3. Willemijn Kolff

  Ha Monique,

  wat zit je promotie website super in elkaar, ik sluit me aan bij de anderen dat ik hoop dat het veel navolging mag krijgen.
  Dus mijn feleicitaties en blijf vooral doorgaan met dingen lekker op je eigen manier doen!
  Ik hoop dat 5 December vooral een dag voor je wordt waar je alleen maar geniet (ik heb zo’n sterk vermoeden dat je die promnotie commissie even een poepie zal laten ruiken 😉

  Hartelijke groet, Willemijn

  Reply
 4. Anthony Chalmers

  Many congratulations Monique! This is an excellent thesis and a great start to your academic career. And full marks for publishing your thesis online!

  Reply
 5. Kiki

  Van harte gefelicteerd! Ik zou wel graag een boekje lezen omdat ik anders te veel achter mijn computer zit en ik last krijg van mijn ogen. Maar ik begrijp jouw overwegingen goed. Ik ben heel benieuwd naar jouw onderzoek. Geniet van het feit dat je iets moois hebt afgerond, groetjes Kiki (AVL PFT)

  Reply
  1. Monique de Jong Post author

   Beste Kiki,
   Hartelijk dank voor het bericht. Mocht je (een gedeelte van het proefschrift) op papier willen lezen, is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om de pdf te printen: http://www.moniquedejong-research.eu/phd/why-make-a-phd-thesis-website/download-entire-thesis-pdf-file. Ook zou je naar de korte video samenvatting kunnen kijken/luisteren: http://www.moniquedejong-research.eu/phd/presentatie-voor-leken.
   Vriendelijke groet,
   Monique

   Reply
 6. Gijs De Jong

  Lieve Monique,

  Eerst over de vorm: Met het schrift (kleitabletten etc) ging de prehistorie over in de historie. In de 15e eeuw bracht de boekdrukkunst een revolutie teweeg. Nu is er de PC en het WWW. Afgezien van de financiële implicaties van webpublicatie, biedt het een scala aan andere mogelijkheden. Als lid van de nieuwe generatie heb je die aangepakt. Ik heb genoten van de tekst en de links die je erin verwerkt hebt. Veel aspecten werden voor mij netjes uitgelegd. Meest bijzonder vind ik wel de films waarin Adrian Bregg te zien is: een bijzondere man met uitstekende didactische capaciteiten.
  Over de inhoud: Ik heb veel bijgeleerd. Over van alles. Als internist heb ik wel een paar vragen: Denk jij dat de HPV-vaccinatie die nu plaatsvindt met vaccin tegen tenminste type 16 en 18, het voorkomen van patiënten met hoofd/hals tumoren zal veranderen? CD-44 blijkt belangrijk in jouw onderzoek; in de hematologie wordt hier ook naar gekeken bv bij leukemie. Is hier nog iets algemeens over te zeggen?

  Je kan trots zijn. Ik ben het in ieder geval zeker. Op naar dinsdag a.s. Het is jouw dag. Geniet ervan.

  Liefs, ook van Betty,

  Gijs

  Reply
  1. Monique de Jong Post author

   Zeergeleerde oomponent ;),

   Hartelijk dank voor uw reactie en uw vriendelijke woorden over mijn website!

   Uw eerste vraag gaat over de HPV vaccinatie die tegenwoordig beschikbaar is om baarmoederhals kanker te voorkomen. Ik denk zeker dat hiermee ook de HPV gerelateerde hoofdhals tumoren voorkomen kunnen worden, aangezien die ook doorgaans door HPV type 16 worden veroorzaakt. Dan moeten natuurlijk niet alleen meisjes, maar ook jongens gevaccineerd worden!

   Uw tweede vraag gaat over CD44, een ingewikkeld eiwit met een heel aantal verschillende varianten en functies. CD44 komt inderdaad ook voor op witte bloedcellen. Bij het meten van CD44 messenger RNA uit een biopt weet je niet zeker op welke cellen in de tumor het eiwit aanwezig was. Aangezien wij in onze immunohistochemische validatie serie specifiek gekeken hebben naar CD44 expressie in de tumorcellen, vervalt deze hypothese. Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben, zo niet, mag u uiteraard na mijn verdediging nog meer vragen stellen!

   Liefs,

   Monique

   Reply
 7. Arjan Borgstein

  Geachte dokter De Jong,

  Als VU alumnus zag ik bij de promovendi uw naam staan. Gefeliciteerd met het behalen van uw dr.-titel. Afgelopen jaar heb ik u via het AVL ontmoet en u gaf toen aan bezig te gaan met de afronding van uw promotie-onderzoek. Goed om te zien dat dit succesvol is geschied.

  Als niet -medicus, maar wel werkzaam zijnde binnen de gezondheidszorg, heb ik met belangstelling de video-presentatie bekeken. Ik hoop dat u met uw onderzoek een bijdrage zal leveren aan de verdere bestrijding van kanker.

  Met vriendelijke groet,

  Arjan Borgstein

  Reply
 8. BestWilburn

  I have noticed you don’t monetize moniquedejong-research.eu, don’t waste your traffic, you can earn extra
  bucks every month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any
  type of website (they approve all sites), for more info simply search in gooogle:
  murgrabia’s tools

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *